Woningbrand blijkt brand in coniferen boom Bergweg Rhenen

Rhenen – Op dinsdag 25 augustus is omstreeks 19:50 de brandweer uitgerukt naar een woningbrand met rietendak op de Bergweg in Rhenen. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een coniferen boom die in de brand stond. De brandweer heeft uit voorzorg het dak nat worden gehouden ivm mogelijk overslag naar een bijgebouw met rietendak. Wegens de melding die werd gemaakt is uit voorzorg een rietdekkers ploeg gealarmeerd. Deze werden later geannuleerd. De brandweer heeft de brand geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Een hoogwerker van brandweer Wageningen heeft het bovenste gedeelte van de coniferen boom geblust. Uit voorzorg werd heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Door de snelle melding en snel inzetten van de brandweer is erger voorkomen. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand