Corona virus zorgt voor aangepaste werkwijze bij de hulpdiensten

Rhenen – Op maandagavond werd de brandweer van Rhenen-Achterberg en Veenendaal gealarmeerd voor een assistentie ambulance in Rhenen. Hier werden door de hulpverleners voorzorgsmaatregelen genomen.

Daarbij hebben de brandweerlieden en de ambulancemedewerkers speciale pakken aangetrokken en berschermingsmiddelen aan gedaan vanwege het coronavirus. Dit is sinds enige tijd het protocol bij corona patiënten en verdenking ervan. heeft de brandweer en de ambulancedienst met speciale pakken de woning betreden.

De brandweer heeft een patiënt met behulp van de hoogwerker uit de woning gehaald. De patiënt is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De pakken van de brandweerlieden zijn na de werkzaamheden schoongemaakt en gereinigd.