Politie zoekt getuigen van inbraak poging

2018-01-11 23:49:09

Foto: Politie

Tussen woensdag 10 januari omstreeks 15:30 uur en donderdag 11 januari omstreeks 06:30 uur is er gepoogd in te breken in een woning gelegen aan de Populierenlaan( Rhenen).

Het is de daders niet gelukt om een raam open te breken. Heeft u iets gezien waarvan u nu denkt ‘dat was niet pluis’ bel dan via 0900-8844 of mail naar dorien.laport-knies@politie.nl, florus.noppen@politie.nl of henk.heijting@politie met vermelding van kenmerk: 2018-010927.

Lokaal nieuws

Meerdere personenauto's botsen op elkaar ter hoogte van trein incident in Rhenen.

Rhenen - Op dinsdagmorgen 11 december zijn rond 10.30 uur op de Cuneraweg in Rhenen drie auto's op elkaar gebotst. Bij de kettingbotsing zijn geen gewonden gevallen. Wel liepen alle auto's flinke schade op. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Iets verderop van het ongeval met de auto's, vond eerder vanmorgen een incident plaats op een spoorwegovergang ter hoogte van de kruising. Hierdoor rijden er, volgens de NS, tot 12.45 uur geen treinen. Die extra reistijd bedraagt meer dan een uur.

Lees verder...
Gemeentehuis in Rhenen beschoten.

Rhenen -  Toen medewerkers van het gemeentehuis maandag ochtend 10 september op hun werk kwamen begon de dag iets anders als gepland. De medewerkers kwamen er namelijk achter dat er een raam kapot was aan de achterkant van het gemeentehuis. Ook was er een kogel gevonden toen zij gingen kijken. De medewerkers hebben de politie gebeld, die zijn direct een onderzoek gestart. burgemeester Hans van der Pas gaf aan verrast te zijn en dat er geen concrete bedreigingen waren op het gemeentehuis, en heeft daarom ook geen idee wie dit gedaan zal kunnen hebben. De politie heeft samen met de gemeente bestuur veiligheidsmaatregelen genomen.   Heeft u iets gezien bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of annoniem op 0800-7000 voor spoed bel dan 112.

Lees verder...
Scooter brand uit bij portiek dokter Wallerstraat Rhenen.

Rhenen - Op vrijdag 17 augustus is de brandweer omstreeks 03:05 uur met spoed uitgerukt naar een branden scooter op de dokter wallerstraat in Rhenen. Bewoners roken een brandlucht in hun en gingen op onderzoek uit. Er bleek een scooter net buiten de portiek volledig in de brand te staan. De scooter stond zo gevaarlijk dat de politie en een omstander met eenig gevaar de scooter weg hebben getrokken om de brand niet door te laten slaan naar portiek en de boven gelegen woning. Een andere bewoner heeft de brand met een paar emmers water zo goed als onder controle gekregen waarna de brandweer terplaatse kwam. De brandweer heeft de brand volledig uitgemaakt en de rook uit de woning geblazen met een ventilator. Een ambulance kwam ter plaatse uit voorzorg omdat ze niet wisen of er mensen aanwezig waren in de 2 boven gelegen woningen. De brandweer heeft via het balkon een raam in geslagen om de woning te doorzoeken. De politie doed onderzoek naar de brand. De brand heeft wel flinke schade veroorzaakt aan het pand.

Lees verder...
Hennepkwekerij Cuneraweg Rhenen.

(POLITIE BERICHT) Op woensdag 15 augustus hebben collega's van ons hennepteam een kwekerij opgerold op de Cuneraweg in Rhenen. De kwekerij bevond zich in een schuur achter een vrijstaande woning. De kwekerij telde 290 planten en er zijn vier personen aangehouden. In de schuur troffen collega's ook drie zakken met henneptoppen met een gewicht van 3 kilo. De henneptoppen hebben een waarde van bijna 10.000 euro. Deze toppen en de planten worden vernietigd. De verantwoordelijke van de kwekerij krijgt een ontneming van bijna 60.000 euro. Ook was er gerommeld met de meter en hiervan is aangifte gedaan. Florus   (Foto: politie)

Lees verder...
Brand in natuurgebied kwintelooien Rhenen

Rhenen - Op Vrijdag 27 juli is er omstreeks 13:00 uur een brand geweest op natuurgebied kwintelooijen net voorbij landgoed prattenburg. De brand was gemeld door een wandelaar die in het bosgebied liep. Eenmaal terplaatse was de brand al zo 10 bij 10 vierkante meter volgens de officier van dienst van de brandweer. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De korsen van Veenendaal Rhenen Elst zij ter plaatse geweest om de brand te blussen.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Meisje geschept door automobilist

Een meisje is maandagmiddag gewond geraakt nadat een automobilist haar over het hoofd zag. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer. De politie heeft bij de bestuurder een blaastest afgenomen. Het meisje is na behandeling ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van de getuigen een verklaring afgenomen.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen overval tankstation

Groningen - We zoeken getuigen van een overval gisteravond op een tankstation aan de Zonnelaan in Groningen. Iets voor 21.00 uur renden twee gemaskerde mannen het tankstation binnen. Ze bedreigden de medewerkster met een mes en eisten geld. De medewerkers gaf geld, waarom het tweetal het tankstation uitrende. Het is onbekend welke richting ze op renden. Het zijn twee vermoedelijk getinte jonge mannen, tussen de 1.60 en 1.75m lang en droegen donkere kleding. Heb je informatie over dit tweetal of over de overval? Bel 0900-8844.

Lees verder...
Automobilist rijdt door na aanrijding; getuigen gezocht

Diepenveen - Maandagochtend 17 december omstreeks 10:30 uur heeft er op de Averlose Houtweg een aanrijding plaats gevonden tussen een fietser en een auto. De automobilist is doorgereden. De automobilist is volgens de fietser op haar zijde van de weghelft gekomen. Hierdoor is de fietser geraakt door de auto en uiteindelijk hard gevallen. Hierbij heeft de vrouw letsel aan haar heup opgelopen. De auto betrof een Seat Ibiza, kleur zwart. In het kenteken zit een 8 en een Z. De bestuurder betreft een vrouw +- 50 jaar met donker haar en donkere bovenkleding. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden, maar heeft nog wel omgekeken volgens de fietser. Er is een melding gedaan en wij zijn bezig met het onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen die dit incident hebben zien gebeuren. Zij komen graag met je in contact. Informatie kan gedeeld worden via 0900-8844

Lees verder...
Leerling klapt met lesmotor op paal aan de Maassluiseweg in Maasland

Op maandagavond 17 december moesten de politie en ambulancezorg uitrukken naar de Maassluiseweg met de Koningin Julianaweg in Maasland. Hier was een leerling met zijn lesmotor op een verkeerspaal gebotst. De man op de lesmotor kwam samen met zijn instructeur aanrijden op de Maassluiseweg vanuit Maassluis. Bij de kruising schrok hij van een auto en had hij de koppeling niet meer onder controle. Hierdoor schoot hij naar voor toe en klapte boven op een paal met verkeersborden erop. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nagekeken, maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De leerling had een introductieles gehad en dit was zijn eerste rijles in het verkeer. De motor had schade op diverse plekken en ook de paal was afgebroken. Het kenteken was zoek in de bosschage. De instructeur heeft in dertig jaar nog nooit zoiets meegemaakt.

Lees verder...
Medewerkers Scapino onwel door vreemde lucht

Nijmegen - De hulpdiensten zijn maandagavond om 20:05 gealarmeerd voor geuroverlast in winkelcentrum Dukenburg. De overlast bevond zich in de Scapino. Er zou een vreemde lucht hebben gehangen en volgens de beveiliging van het winkelcentrum zijn er meerdere mensen door onwel geworden. Ten tijde van het incident was er geen winkelend publiek en waren er nog zes medewerkers in de winkel. Meerdere personen zijn gecontroleerd door ambulancepersoon, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft verschillende metingen verricht en niets meer aangetroffen. Wat de oorzaak van de vreemde lucht was, is niet bekend.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws