Hardloper ernstig gewond na aanrijding met trein (update)

29/08

Foto: Timo

29/08

Foto: Timo

29/08

Foto: Timo

Rhenen – op maandag avond 28 augustus is op de spoorweg overgang bij de noordelijke meentsteeg omstreeks 22:10 een door nog onbekende rede een ernstige aanrijding geweest tussen een hardloper en een trein meldt de woordvoerder van de politie.  

De hardloper had de trein niet heeft gezien. De machinist is door onwetendheid door gereden tot Utrecht centraal.  Een omstander heeft direct de hulpdiensten ingelicht waarnaar hij eerste zich heeft bekommert om het slachtoffer.

Ook is de traumahelikopter ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis Utrecht. Prorail en de politie onderzoekt de zaak.

Update politie persbericht:

Rhenen – Op maandagavond 28 augustus is een man ernstig gewond geraakt bij een aanrijding door een trein.

Rond 22.00 uur kregen de hulpdiensten de melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Noordelijke Meentsteeg. Ter plaatsen troffen de hulpverleners een hardloper aan die ernstig beenletsel bleek te hebben. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om ondersteuning te verlenen aan het ambulancepersoneel. De man, een 23-jarige inwoner van Nijmegen, was aanspreekbaar en is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft bij het onderzoek meerdere getuigen gesproken en geconstateerd dat de overweginstallatie naar behoren functioneerde. Vermoedelijk heeft de hardloper de trein niet zien naderen en is dientengevolge in aanraking gekomen met de trein.