Hennepkwekerij aangetroffen na brand in winkel Rhenen [Foto+Video]

23/08

Foto: Peter van Verseveld

23/08

Foto: Peter van Verseveld

23/08

Foto: Peter van Verseveld

23/08

Foto: Peter van Verseveld

23/08

Foto: Peter van Verseveld

23/08

Foto: Peter van Verseveld

23/08

Foto: Peter van Verseveld

23/08

Foto: Peter van Verseveld

Rhenen – Op woensdag 23 augustus is rond 04:15 een brand uitgebroken bij een kledingreparatie winkel op de molenstraat in Rhenen. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak en kwamen de dakpannen al naar beneden gevallen.

Het personeel van de ondergelegen bakkerij waar ze aan het werk waren werden gewaarschuwd door voorbijgangers en hebben het pand verlaten. De brandweer had enige moeite met de deur open te breken. Toen het brandweerpersoneel naar binnen ging zijn zij op een hennepkwekerij gestuit. De politie heeft een ruim gebied afgezet vanwege de vallende dakpannen. De brandweer heeft een deel van de dakpannen naar beneden gehaald. De eigenaar van bakkerij gaf aan dat de locatie van de hennepkwekerij niet bij hun gedeelte hoorde maar bij de bovengelegen winkel. Hoe de brand is ontstaan is voor alsnog niet bekend. Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse gekomen. Politie doet onderzoek.