Inzet dienst speciale interventies in actie zuidelijke meentsteeg Rhenen.

12/05

Foto: P van Verseveld

Rhenen – Op donderdag 11 mei 2017 heeft het DSI (dienst speciale interventies) een aanhouding verricht op de zuidelijke meentsteeg in Rhenen. Het DSI heeft daar voertuig klemgereden, en heeft vervolgens een aanhouding verricht. Waarom en hoeveel aanhoudingen er zijn verricht is onduidelijk. De actie heeft weinig tijd gekost. De weg was geblokkeerd voor overig verkeer en passanten werden op afstand gehouden.

 

Het DSI is een groep zwaar bewapende personen die in dienst van het KLPD (Koninklijke Landelijke Politie Diensten), Koninklijke marechaussee en defensie personeel van bijvoorbeeld het korps mariniers zijn. Zij komen in actie bij onder andere terrorisme bestrijding, bij aanhoudingen met een groot risico of bij moeilijk toegankelijke plaatsen waar het voor het arrestatieteam net te moeilijk is.