mountainbiker gevallen op Reumersweg in Rhenen.

Rhenen – Op donderdag 10 mei heeft er rond 20:15 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op een onverhard weggetje langs de Reumersweg in Rhenen. Vermoedelijk door een bobbel in de weg kwam een mountainbiker lelijk ten val. De fietser raakte gewond en is door opgeroepen ambulancepersoneel in behandeling genomen. Hierna is het slachtoffer ter controle met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De mountainbike is meegenomen en veilig gesteld.

Lokaal nieuws

Het rode kruis Rhenen bestaat in 2018 85 jaar.

HET RODE KRUIS RHENEN BESTAAT IN 2018 85 JAAR! De afdeling Rhenen van het Nederlandse Rode Kruis is in 1933 opgericht vanuit de plaatselijke brandweer, omdat zij behoefte had aan deskundige assistentie bij het behandelen van eventuele slachtoffers. Er is sinds die tijd veel gebeurd, met name ook tijdens en vlak na de oorlog: vrijwilligers werden ingezet voor het bergen van oorlogsslachtoffers, het begeleiden van de evacuaties en het uitreiken van voedselpakketten en hulpgoederen na de oorlog. Naast het verlenen van hulp bij noodsituaties en bij evenementen, richtte de afdeling zich na de oorlog ook op de hulpbehoevenden. Deze mensen werden bezocht door leden van de Welfare en konden met vakantie in één van de vakantiehuizen van het Rode Kruis of op het hospitaalschip de J. Henry Dunant. Ook kwam je vrijwilligers van het Rode Kruis tegen als je bloed gaf voor de Bloedtransfusie dienst. Met de samenleving verandert ook het Rode Kruis. Bestond vroeger wel de indruk dat het Rode Kruis met z’n colonnes en commandanten een enigszins militaire inslag had; dit is nu geheel verdwenen. Wel wordt er een steeds grotere nadruk gelegd op professionaliteit bij de organisatie, reden waarom de vrijwillige hulpverleners voortdurend worden bijgeschoold. Tevens geeft het Rode Kruis afdeling Rhenen cursussen in reanimatie en Eerste hulp opleidingen. In de 1e 4 maanden van dit jubileumjaar zijn er al 190 cursisten opgeleid om te reanimeren met gebruik van een AED (automatische externe defibrillator. De afdeling Rhenen mag zich verheugen in een zeer actief en jong team van hulpverleners, die zich laten zien bij de talrijke evenementen zoals Koningsdag, dodenherdenking, motorcross, avondvierdaagse, Cuneradag, Rijnweek en tal van andere activiteiten in en om Rhenen. Het 85-jarig jubileum wordt gevierd op 9 juni Cuneradag met een open dag. Van 12:00 uur tot 17:00 uur zijn er diverse demonstraties en spelletjes in en om het Rode Kruis gebouw aan de Kerkstraat 1 te Rhenen. De Burgemeester zal om 13:00 uur een openingswoord houden, gevolgd door een optreden van Showharmonie “O.B.K.” Rhenen. Voor een reünie in het Rode Kruis gebouw op 9 juni van 19:00 uur tot 22:00 uur worden nog oud-leden gezocht, opgeven kan via rodekruisrhenen85jaar@outlook.com. 12:00 tot 17:00 Spelletjes 12:00 tot 17:00 uur Veluwse Wensambulance bezichtigen 12:00 tot 17:00 uur Oude Verbindingswagen Rode Kruis bezichtigen 12:00 tot 17:00 uur Boekenkraam 12:00 tot 17:00 uur Diverse oude foto’s via een presentatie 13:00 uur Openingswoord door de burgemeester Hans van der Pas. 13:15 uur Showharmonie “O.B.K.” Rhenen zal een optreden geven 13:30 uur tot 16:00 uur Diverse demonstraties door 2 lotussen en Rode Kruis hulpverleners 14-16 uur Demonstraties reanimaties 19:00-22:00 uur reünie voor relaties en (oud)leden 20:00 uur Burgemeester Hans van der Pas zal een woordje spreken   (Foto's: Jan van Dijk & Rita ter Velde) (Tekst: Ramona Evers)

Lees verder...
Brandweer gealarmeerd voor brandmelder in woning.

Rhenen -- Op zondagavond is de brandweer geallarmeerd voor een assistentieverzoek op de Donderberg in Rhenen, vanwege een afgaande brandmelder in een woning. Omdat de bewoners niet thuis waren ging de brandweer vanaf buiten kijken naar de mogelijke oorzaak. De brandweer heeft besloten de bewoners op te laten halen door de politie op hun locatie. Toen de politie met spoed vertrokken was richting de locatie van de bewoners, kwamen de bewoners niets vermoedend aanrijden.  Na een controle bleek er niets aan de hand te zijn. De mogelijke oorzaak van de melding bleek een barbecue bij de buren te zijn.

Lees verder...
mountainbiker gevallen op Reumersweg in Rhenen.

Rhenen - Op donderdag 10 mei heeft er rond 20:15 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op een onverhard weggetje langs de Reumersweg in Rhenen. Vermoedelijk door een bobbel in de weg kwam een mountainbiker lelijk ten val. De fietser raakte gewond en is door opgeroepen ambulancepersoneel in behandeling genomen. Hierna is het slachtoffer ter controle met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De mountainbike is meegenomen en veilig gesteld.

Lees verder...
Gasfles vat vlam op Zwijnsbergen in Elst

Elst (Utr) - Op dinsdag 8 mei omstreeks 21:50 uur is de brandweer van Elst met spoed terplaatse gegaan naar een brand op de Zwijnsbergen. Bewoners waren bezig met een gaskachel in de achtertuin toen het fout ging. Door dat gasfles vlam vatte is er een kleine brand ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust en de gasfles op een veilige lokatie gezet i.v.m de gasvles nog gas lekte. Er zijn geen gewonden gevallen. Door de snelle inzet van de brandweer en de bewoners is erger voorkomen. Mogelijk heeft de gasvles al even staan te lekken en is door een vonk de gasfles in de brand gevlogen.

Lees verder...
Brandweer Elst met spoed naar brand in container op industrieterrein remmerden in Rhenen

Rhenen - Woensdag avond 18 april is er brand uitgebroken in een container op industrieterrein remmerden in Rhenen. Een omstander zag dat er rook uit de container kwam en heeft daarom de brandweer gebeld. Omdat de container dicht bij de gevel van het pand stond is de brandweer met prio 1 ter plaatse gekomen. De brandweer heeft de brand snel onder controle en heeft uit voorzorg de container volledig vol laten lopen met water. Door het snelle optreden van de omstander en de brandweer is erger voorkomen en is de brand niet overgeslagen naar het pand. De brand is mogelijk ontstaan door dat het al een tijdje heeft liggen broeien.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Vier auto’s uitgebrand in Utrecht

Utrecht - In de nacht van 21 op 22 mei zijn er op twee locaties in totaal vier auto’s verwoest door brand. De politie doet onderzoek. Op de Burgemeester van Pelkwijklaan brandde één auto uit. Op de Jopie Huismanstraat sloegen de vlammen van een brandende auto over op twee andere auto’s. In beide gevallen bluste de brandweer de brand. De politie onderzoekt beide autobranden. Dit doet zij door o.a. buurtonderzoek, veiligstellen en analyseren van camerabeelden als die er zijn en forensisch onderzoek als er sporen te vinden zijn. Op dit moment lijken beide autobranden geen relatie te hebben, maar onderzoek moet hier nog uitsluitsel over geven. De eventuele relatie tussen verschillende autobranden maakt ook deel uit van het onderzoek. Getuigen gezocht De politie vraagt getuigen, en mensen die camerabeelden hebben van de brand of kort daarvoor, om contact op te nemen via 0900-8844.

Lees verder...
Hennepplantage in restaurant

Maastricht - Afgelopen zondag stuitte de politie in Maastricht op een hennepplantage in een horecagelegenheid laat de politie dinsdagmiddag weten. In het betreffende pand aan de Mariastraat verschaften de agenten zich via een luik achter de bar toegang tot de kelder. Dat exclusief ‘kijkje in de keuken’ leidde tot een bijzondere vangst:124 hennepplanten. De plantage werd geruimd en een 23-jarige vrouwelijke verdachte aangehouden.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen beroving en mishandeling

Alkmaar - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving en mishandeling die plaatsvond op dinsdagmorgen op de Robijnstraat in Alkmaar. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000. Omstreeks 02.00 uur zat een 20-jarige Alkmaarder in zijn auto voor een horecabedrijf aan de Robijnstraat een broodje te eten. Plotseling stopte er een donkere auto achter hem. Uit de auto kwamen twee mannen, die naar de auto van het slachtoffer liepen, de deur openden en het slachtoffer eruit trokken. De Alkmaarder werd vervolgens mishandeld waarbij zijn telefoon en geld werden gestolen. De overvallers gingen er vervolgens weer in hun auto vandoor. Het slachtoffer moest voor behandeling over worden gebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen van beroving

Hoofddorp - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die plaatsvond op dinsdagmorgen op de Kruisweg in Hoofddorp. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000. Omstreeks 02.45 uur verliet een 31-jarige man uit Hoofddorp met twee vrienden een horecabedrijf aan de Kruisweg. Toen de man de rijbaan overstak naar zijn geparkeerd staande auto, kwamen er plotseling twee gewapende mannen aanrennen. Het slachtoffer en zijn vrienden bleven niet staan, maar gingen er in verschillende richtingen rennend vandoor. Het slachtoffer kwam echter ten val. Hij moest onder bedreiging zijn kostbaarheden (waaronder een GSM en geld) afgeven. Na de beroving gingen de twee daders er rennend vandoor in de richting van de Stationsweg. Even verderop stapten zij in een klein model auto, mogelijk zwart van kleur.

Lees verder...
Vier aanhoudingen en één gewonde na steekincident

Nijmegen - De politie is op zoek naar getuigen van een steekincident maandag 21 mei aan het Quackplein in Nijmegen. Ook ontvangt de politie graag camerabeelden van de omgeving van het Quackplein. De hulpdiensten werden maandag rond 16.30 uur gealarmeerd omdat een man zou zijn neergestoken. Hij lag ernstig gewond op de grond en werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De man, een 22-jarige man uit Nijmegen, is buiten levensgevaar maar heeft flinke verwondingen opgelopen. De politie startte direct na het incident een onderzoek. Zo werd met getuigen gesproken en werd sporenonderzoek gedaan. Verschillende getuigen verklaarden dat zij een ruzie hadden gezien tussen twee jongens en de 22-jarige man die in gezelschap was van een vrouw. Op basis van het eerste onderzoek kon kort na het incident is een 17-jarige jongen uit Nijmegen worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij heeft gestoken. Een andere 17-jarige jongen uit Nijmegen is aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Deze jongen zou eerder zijn bedreigd door het slachtoffer en een 19-jarige vrouw uit Nijmegen. Mogelijk was dit de aanleiding voor het steekincident. Voor deze bedreiging zijn de 22-jarige man en de 19-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden. In totaal zijn er dus vier mensen aangehouden daarvan zijn er twee in vrijheid gesteld. Beeldmateriaal Om een goed beeld te krijgen van het incident en wat daaraan vooraf ging, komt de politie graag in contact met getuigen. Getuigen kunnen bellen via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Ook ontvangt de politie graag beelden van de omgeving van het Quackplein rond 16.30 uur maandagmiddag 21 mei. Klik hier voor eerdere berichtgeving

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws