Opnieuw brandstichting in slooppand in Rhenen

Rhenen – De brandweer van Veenendaal is woensdag 6 september uitgerukt voor opnieuw een brand in een sloop pand aan de Cuneraweg in Rhenen. Bij aankomst van de brandweer zijn zij direct gaan blussen. De laatste jaren is er vaker brand gesticht in het leegstaande gebouw.

Lokaal nieuws

Gewonden door buitenbrand Rhenen.

Rhenen - op woensdag 20 juni is de Brandweer met spoed uitgerukt voor een buitenbrand op de cuneraweg in Rhenen. Volgens de veiligheidsregio Utrecht was de brand ontstaan in een airco unit. 2 personen hebben brandwonden opgelopen. Hoe de brand in de airco unit is ontstaan is voor alsnog niet duidelijk. (Foto: P. van Verseveld - Twitter: Veiligheidsregio Utrecht)

Lees verder...
Ongeval tussen motorrijder en personenauto veerweg Rhenen

Rhenen - Op de Veerweg in Rhenen is donderdag 7 juni een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding. De motorrijder kwam op de Veerweg in botsing met een personenauto. De motorrijder raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een opgeroepen traumahelikopter bleek achteraf niet nodig te zijn. Een alcohol test bij de bestuurder van de personenauto gaf aan dat deze niet te veel gedronken had.  De personenauto is op eigenkracht vertrokken de schade viel mee. De moter is opgehaald door een berger.

Lees verder...
Het rode kruis Rhenen bestaat in 2018 85 jaar.

HET RODE KRUIS RHENEN BESTAAT IN 2018 85 JAAR! De afdeling Rhenen van het Nederlandse Rode Kruis is in 1933 opgericht vanuit de plaatselijke brandweer, omdat zij behoefte had aan deskundige assistentie bij het behandelen van eventuele slachtoffers. Er is sinds die tijd veel gebeurd, met name ook tijdens en vlak na de oorlog: vrijwilligers werden ingezet voor het bergen van oorlogsslachtoffers, het begeleiden van de evacuaties en het uitreiken van voedselpakketten en hulpgoederen na de oorlog. Naast het verlenen van hulp bij noodsituaties en bij evenementen, richtte de afdeling zich na de oorlog ook op de hulpbehoevenden. Deze mensen werden bezocht door leden van de Welfare en konden met vakantie in één van de vakantiehuizen van het Rode Kruis of op het hospitaalschip de J. Henry Dunant. Ook kwam je vrijwilligers van het Rode Kruis tegen als je bloed gaf voor de Bloedtransfusie dienst. Met de samenleving verandert ook het Rode Kruis. Bestond vroeger wel de indruk dat het Rode Kruis met z’n colonnes en commandanten een enigszins militaire inslag had; dit is nu geheel verdwenen. Wel wordt er een steeds grotere nadruk gelegd op professionaliteit bij de organisatie, reden waarom de vrijwillige hulpverleners voortdurend worden bijgeschoold. Tevens geeft het Rode Kruis afdeling Rhenen cursussen in reanimatie en Eerste hulp opleidingen. In de 1e 4 maanden van dit jubileumjaar zijn er al 190 cursisten opgeleid om te reanimeren met gebruik van een AED (automatische externe defibrillator. De afdeling Rhenen mag zich verheugen in een zeer actief en jong team van hulpverleners, die zich laten zien bij de talrijke evenementen zoals Koningsdag, dodenherdenking, motorcross, avondvierdaagse, Cuneradag, Rijnweek en tal van andere activiteiten in en om Rhenen. Het 85-jarig jubileum wordt gevierd op 9 juni Cuneradag met een open dag. Van 12:00 uur tot 17:00 uur zijn er diverse demonstraties en spelletjes in en om het Rode Kruis gebouw aan de Kerkstraat 1 te Rhenen. De Burgemeester zal om 13:00 uur een openingswoord houden, gevolgd door een optreden van Showharmonie “O.B.K.” Rhenen. Voor een reünie in het Rode Kruis gebouw op 9 juni van 19:00 uur tot 22:00 uur worden nog oud-leden gezocht, opgeven kan via rodekruisrhenen85jaar@outlook.com. 12:00 tot 17:00 Spelletjes 12:00 tot 17:00 uur Veluwse Wensambulance bezichtigen 12:00 tot 17:00 uur Oude Verbindingswagen Rode Kruis bezichtigen 12:00 tot 17:00 uur Boekenkraam 12:00 tot 17:00 uur Diverse oude foto’s via een presentatie 13:00 uur Openingswoord door de burgemeester Hans van der Pas. 13:15 uur Showharmonie “O.B.K.” Rhenen zal een optreden geven 13:30 uur tot 16:00 uur Diverse demonstraties door 2 lotussen en Rode Kruis hulpverleners 14-16 uur Demonstraties reanimaties 19:00-22:00 uur reünie voor relaties en (oud)leden 20:00 uur Burgemeester Hans van der Pas zal een woordje spreken   (Foto's: Jan van Dijk & Rita ter Velde) (Tekst: Ramona Evers)

Lees verder...
Brandweer gealarmeerd voor brandmelder in woning.

Rhenen -- Op zondagavond is de brandweer geallarmeerd voor een assistentieverzoek op de Donderberg in Rhenen, vanwege een afgaande brandmelder in een woning. Omdat de bewoners niet thuis waren ging de brandweer vanaf buiten kijken naar de mogelijke oorzaak. De brandweer heeft besloten de bewoners op te laten halen door de politie op hun locatie. Toen de politie met spoed vertrokken was richting de locatie van de bewoners, kwamen de bewoners niets vermoedend aanrijden.  Na een controle bleek er niets aan de hand te zijn. De mogelijke oorzaak van de melding bleek een barbecue bij de buren te zijn.

Lees verder...
mountainbiker gevallen op Reumersweg in Rhenen.

Rhenen - Op donderdag 10 mei heeft er rond 20:15 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op een onverhard weggetje langs de Reumersweg in Rhenen. Vermoedelijk door een bobbel in de weg kwam een mountainbiker lelijk ten val. De fietser raakte gewond en is door opgeroepen ambulancepersoneel in behandeling genomen. Hierna is het slachtoffer ter controle met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De mountainbike is meegenomen en veilig gesteld.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Man aangehouden voor reeks overvallen Apeldoorn

Apeldoorn - De politie heeft op zondagmiddag 24 juni een verdachte aangehouden voor een reeks overvallen in Apeldoorn. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Vanaf 13 juni van dit jaar vonden er in totaal 5 gewapende overvallen plaats op winkels in Apeldoorn. In alle gevallen dreigde de overvaller met een vuurwapen (of iets wat daar op leek) en dwong de kassière geld af te staan. Hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De overvallen veroorzaakten de nodige onrust bij de Apeldoornse winkeliers. Tientallen tips Het overvallenteam van de politie heeft op volle toeren gedraaid om de dader te achterhalen. Hierbij is nauw samengewerkt met het politieteam in Apeldoorn. Afgelopen week zijn beelden van de overvaller getoond in het opsporingsprogramma Bureau GLD, wat tientallen reacties opleverde. Mede naar aanleiding van enkele van deze tips, kwam de 30-jarige als verdachte in beeld. Verblijfplaats Aangezien de man geen vast woonadres heeft, is de afgelopen dagen veel energie gestoken in waar hij verbleef. Uiteindelijk heeft dit er tegen het einde van de middag in geresulteerd dat de man door de politie in Amsterdam is aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek en zal de komende dagen worden verhoord.

Lees verder...
Woningbrand aan de Arnold Koningstraat in Ede

Ede - In de nacht van zondag op maandag heeft er korte tijd brand gewoed in een woning op de 9de etage van een flat aan de Arnold Koningstraat. De bewoner ontdekte de brand zelf waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. Volgens de brandweer heeft er korte tijd een pannetje in de brand gestaan. De bewoner is nagekeken door de ambulancedienst in verband met het inhaleren van rook

Lees verder...
Vrijwilligers helpen bij wassen van zwanen op Gemeentewerf in Maassluis

Op zondagavond 24 juni kwamen tientallen vrijwilligers naar de Gemeentewerf aan de Heldringstraat in Maassluis om de besmeurde zwanen te helpen. Via sociale media was een oproep gedaan om te komen helpen in de nachtelijke uren. Rond 22.00 uur kwamen de eerste zwanen binnen en kon het wassen beginnen. De diertjes die het meest vervuild waren, werden eerst gewassen. Met bouwhekken werden tijdelijke kooien gecreëerd voor de zwanen. Veel mensen kwam spullen zoals Dreft brengen voor de dieren. Ook kwamen er veel vrijwilligers naar de opvanglocatie toe. Echter werd al snel iedereen weggestuurd voor de poort, omdat het anders te druk zou worden voor de vogels. Bekijk hier de video.

Lees verder...
Lichaam van man aangetroffen op talud

Nijmegen - De politie is zondagavond in kennis gesteld van een vondst van een lichaam aan de Terwindstraat. Het zou gaan om het lichaam van een man die op het talud is aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart. Het voetpad naar het talud is afgesloten. Over de identiteit en waardoor de man om het leven is gekomen is nog niets bekend. Update 21:05: Het lichaam is gevonden in de struiken. Later meer.....

Lees verder...
Man aangehouden voor bedrijfsinbraak

Enschede - Een 42-jarige inwoner van Enschede werd op zondagmorgen 24 juni aangehouden op de Usselerrietweg voor bedrijfsinbraak. Beveiligers hoorden kort na middernacht harde knallen en gingen op inspectie uit. Hierbij overliepen ze twee mannen, waarvan er één kon worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Bij een bedrijf bleek ingebroken te zijn. In de omgeving werden inbrekerswerktuigen en een kassalade gevonden. De verdachte werd ingesloten op het bureau.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws